Kennel History

Tja, hoe raak je  gesteld  op de zo prettig gestoorde Jack Russell Terrier. Is het zijn nooit eindigende speel drang. Zijn altijd aanwezige oplettendheid. De intelligentie die je steeds weer verbaast.
Het ongelooflijke uithoudingsvermogen. Of is het zijn macho uitstraling. Het grote jacht instinct. Zijn, adorabele bedeldrang met allerlei zelf bedachte kunstjes.
We werden het in 1992 na een jarenlange plezierige ervaring met Rottweilers.
Gezien de toch altijd drukke bezigheden dagelijks, wilden we een kleinere hond die altijd met ons mee kon, en de onverschrokkenheid maar ook de aanhankelijkheid vertegenwoordigde,die onze voorgaande honden hadden. Op zoek dus, via de Raad van Beheer kwamen wij in contact met diverse verenigingen. We gingen shows aflopen en kijken. Alle bovenstaande eigenschappen kwamen we tegen bij de Jack Russell Terrier. De toenmalige J.R.T.C.N. gebeld, en via de pup bemiddeling wat adressen gekregen.
Het werd Gforce ( + 04-12-2007 ) , zoon van Ankerwijcke Gillian en Ashley van `t Runsel. Een kei van een hond oplettend en altijd in voor een spelletje, maar bovendien mens vriendelijk. 
In 1995  besloten we er een teefje bij te nemen. Dit werd in 1996 Jara,  dochter van Capi v. ons Eiland, en Tara (zonder achternaam). We wilden toekomstmatig een nestje,  en vroegen bij de Raad van Beheer in 1995 een kennel naam aan, deze werd --- van Gforce Nellestein— Gforce naar onze eerste Jack Russell, en Nellestein naar de zo mooie wijk aan de rand  van  Amsterdam waar in 1982 de Floriade gehouden werd, en we sinds 1985 woonden.
Na de voor beiden honden verplichte medische onderzoeken en met de show resultaten voldoet, werd  in 1997 het eerste nestje geboren, 8 pups kreeg  Jara --  4 reutjes en 4 teefjes. Helaas allen Parson Jack Russel Terrier. Na onderzoek wisten we dat het probleem bij Gforce lag, we  hebben daarom na dit avontuur Gforce laten castreren.
We wilden dolgraag nog een nestje, op één van de clubdagen in 1996 werden we geconfronteerd met een pracht van een hond, Australisch Kampioen, Rojen Maximus
Rojen Maximus was net uit Australië aangekomen en was een totaal andere Jack Russell  Terrier als die je in Nederland zag rond lopen. Op de clubdag waren zelfs de keurmeesters niet voorbereid op zo`n (andere) hond.  Mijn keus was snel gemaakt, ik moest en zou een nestje van Jara en Maximus hebben. Na contact gelegd te hebben met de eigenaresse Mevr. Jolanda de Jong -Ehlhardt resulteerde dit  in de na komende jaren niet in  één nestje van Maximus  maar het werden er drie. Allen prachtig rood/bruin en van een schitterend formaat, zij zijn inmiddels in binnen en buitenland bekende honden.
Nadat Jara haar 4e en tevens laatste nestje presenteerde, besloten we dat het voor haar genoeg was en lieten haar steriliseren, zodat ze  een verdiend  prinsessenleven kon leven.  -------  JARA  is overleden 17-03-2005.
We wilden ons ook totaal toeleggen op de Australische lijn Jack Russell Terrier, en kregen de kans Mistral Force of The Hunters Pride in ons leven te halen. Een schitterend teefje, die al op jonge leeftijd alle titels in Nederland en Buitenland behaalde, en deze titels mocht omzetten in Nederlands Kampioen en Internationaal Kampioen.  Mistral Force of the Hunters Pride is in de Nederlandse geschiedenis de eerste in Nederland gefokte  Jack Russell Terrier met een Kampioen`s titel.
Onze relatie met kennel Of the Hunters Pride  is inmiddels uitgegroeid tot een hechte samenwerking. We brengen onze honden op binnen en buitenlandse shows voor.
Mistral  Force heeft 4 nestjes gehad in onze kennel en in 2003 hebben we daar een reutje uit gehouden : Nederlands + internationaal Kampioen Royal Pride van Gforce Nellestein -die inmidels in de Verenigde Staten woont- en in 2006 een teefje: Saint Maxime van Gforce Nellestein. Met Maxime hebben we inmiddels ook twee nestjes gefokt. Het laatste nest is onlangs geboren en te bewonderen op onze puppypagina. 
Veel plezier met het bekijken van onze site.